середу, 13 грудня 2017 р.

Зелені сторінки наших підручників


Ви знаєте, що книги друкують на папері. А чи знаєте ви з чого ж роблять папір? Так, правильно, з дерева. Наша країна багата лісами, але бездумно, як ви розумієте, ліси вирубувати не можна. На варті цього стоять люди, які відповідають і слідкують за тим, щоб ліси вирубували за спеціально передбаченими нормами.




Лісоруби валять дерева, обчищають стовбури від гілок. Потім стовбури відправляють на склади, де їх розпилюють на окремі колоди, великими кранами завантажують у залізничні вагони, які відвозять їх на комбінати, де виробляють папір. У деяких місцях, де є річки, ліс сплавляють по воді. На комбінатах колоди перетворюють у тирсу, додають спеціальну кислоту і варять. Спеціальні машини розкачують цю суміш, виганяють із неї воду, прасують, змотують у величезні рулони, які надходять до друкарень.



Книги друкують на папері,а папір  роблять з дерев.


Проведемо дослід «Скільки дерев потрібно для виготовлення ваших підручників»


На допомогу Вам прийде програмний засіб "Зелені сторінки наших підручників", 

щоб його завантажити натисніть "Play"


Висновок

Книги потрібно берегти,правильно,обережно ними користуватися. Щоб зберегти ліси від знищення і знизити витрати на виготовлення паперу, широко використовують макулатуру. Старі, нікому не потрібні книги, газети, журнали на спеціальних підприємствах переробляють і використовують для виготовлення паперу.

Немає коментарів:

Дописати коментар