вівторок, 13 грудня 2016 р.

Що відбувається з вашим тілом, коли ви відмовляєтеся від паління


Учені не раз доводили і переконували, що паління негативно впливає на увесь наш організм. Але іноді позбавитися від шкідливої звички психічно не так просто і, можливо, людині просто бракує мотивації, щоб почати піклуватися про своє здоров’я.
Через 20 хвилин після останньої сигарети організм почне серію змін, які триватимуть роками.

20 хвилин

Робота вашого серця приходить в норму. Відновлюються капіляри і судинна сітка. Покращується кровообіг і підвищується чутливість пальців рук і ніг.

12 годин

Знижується рівень чадного газу в крові, а рівень кисню підвищується. Склад крові приходить в норму.

Від 2-х тижнів до 3-х місяців

Ризик серцевого нападу знижується. Зникають симптоми тютюнової адикції. Покращується циркуляція крові в периферичних судинах. Відновлюється легенева тканина і функція легенів значно покращується.

Від 1 до 9 місяців

Зменшуються кашель і задишка, це відбувається не відразу, оскільки легеням треба час на виведення шкідливих речовин, що скупчилися.

1 рік

Зникає тютюнова залежність. Шкіра придбала здоровий відтінок і еластичність. Ризик ішемічної хвороби серця знижується на 50%.

5 років

Кровообіг повністю відновилося. Ризик інсульту знижуються до рівня тих, хто не палить. Нервова і імунна системи функціонують в рази краще.

10 років

Ризик раку легенів удвічі менший, ніж у курця. Ризик розвитку раку порожнини рота, горла, стравоходу, бруньок і підшлункової залози зменшується.

15 років


Ризик ішемічної хвороби серця і ймовірність виникнення ракових захворювань стають такими, як у людини, що не палить.

Немає коментарів:

Дописати коментар