понеділок, 8 квітня 2024 р.

Пошук і фільтрація даних у таблицях.

    Вправа 1. Пошук даних у таблиці за допомогою фільтра за виділеним.
      Завдання. У таблиці Рейси з бази даних Розклад руху літаків знайдіть записи, що містять час відправлення та прибуття літаків до Львова. Серед знайдених записів відобразіть лише ті, у яких рейси здійснюються будь-якими літаками, окрім ІЛ-86.
      1.  Завантажте і відкрийте базу даних Розклад руху літаків, що збережена в папці Бази даних на спільному ресурсі (https://cutt.ly/9E9tFwi).
      2.  Відкрийте таблицю Рейси в режимі таблиці. Установіть текстовий курсор у клітинку таблиці, що в полі Напрям має значення Львів. Натисніть на панелі інструментів кнопку Виділення .
      3. У полі Літак знайдіть значення ІЛ-86 і клацніть на ньому правою клавішею миші. Виберіть у контекстному меню вказівку Виключити виділене.
      4. Визначте, скільки рейсів відповідає заданим умовам, і проаналізуйте час їх відправлення та прибуття.
      5. Закрийте таблицю Рейси.

      1. Обговоріть спільне й відмінне в редагуванні даних електронної таблиці в середовищі табличного процесора й у таблиці бази даних. По черзі називайте свій доказ і демонструйте його.
      2. Дані яких типів можна вводити до таблиці бази даних? Чим вони відрізняються від типів даних, які можна вводити в клітинки електронної таблиці у табличному процесорі. Обговоріть можливі причини.
      3. Обговоріть, чи можна в таблиці Художники бази даних Живопис, що збережена в папці Бази даних на спільному ресурсі (https://cutt.ly/SE2Maxy), обрати інші типи даних. Якщо так, то які й чому?
      4. Відкрийте таблицю Художники в режимі Таблиці. Знайдіть в інтернеті біографії вказаних у таблиці художників і додайте гіперпосилання у відповідні поля.
      5. Знайдіть в інтернеті відомості про життя і творчість Сальвадора Далі й доповніть базу даних відповідно до розробленої структури. Збережіть внесені зміни.
      6. Знайдіть відомості про українських художників чи художниць та додайте їх у базу даних за структурою таблиць.

      Немає коментарів:

      Дописати коментар