понеділок, 27 листопада 2017 р.

Завдання для виконання засобами табличного процесора. Олімпіада з технологій.


На основі вихідних даних Папероні
.xls створити таблицю згідно зразка (зверніть увагу на типи даних у комірках), дотримуючись вимог:

  1. У графі 2  є лише два стовпці: Бланк замовлення піци, Чек виданий ____(число – ЧИСЛО(СЕГОДНЯ()) і місяць – МЕСЯЦ(СЕГОДНЯ()) системної дати). Зауваження:  піцерія є сезонною, тому працює лише з березня по серпень місяці включно.
1бал
  1. Стовпці Піца, Начинка, Вид доставки містить перехід на діапазони з вартістю даних видів послуг.
1бал
  1. Кожен пункт діапазону з вартістю різних видів Піци дає можливість перегляду фото даної піци (малюнки додаються у папці Піца-Фото).
1бал
  1. Усі категорії вибору піци, начинки, виду доставки є випадаючими списками.
 1бал
  1. Вартість піци та вартість доставки обраховується автоматично за вказаними цінами одразу після здійснення замовлення на введенні вручну кількість піци.
2бали
  1. Якщо ж вид піци, начинка чи кількість не вказана, то ні бонуси, ні вартість замовлення обраховуватись не буде - заповнюються відповідними повідомленнями (згідно зразка  - таблиця 1).
2бали
  1. Якщо кількість замовлення перевищує 10, то колір комірки змінюється на блідо-рожевий.
1бал
  1. В залежності від того, чи вартість замовлення більша 200 грн. або кількість перевищує 10шт нараховується знижка у розмірі 10% від замовленого, при цьому колір комірок «Нараховано» і «Знижка» стає білим,  коли кількість замовленої піци та системне число співпадають знижка 20% -  колір комірки червоний, зокрема при накладанні з однією із попередніх знижок — 25%.
3балів
  1. Сума замовлення відображається у графі вартість замовлення та у кінцевій стрічці, змінюючи колір (згідно зразка — таблиця 2).
3бали
  1. Здійснити замовлення 5-6 разів. Підвести кількісні підсумки продажу кожного виду піци за день та автоматично визначити перші два за популярністю види піц у стовпцеві ранг (див. зразок).
3 бали
  1. Під таблицею вивести у вигляді повідомлення (із вказанням суми) результати аналізу найдорожчої піци та начинки.
2 бали



Немає коментарів:

Дописати коментар