вівторок, 13 вересня 2016 р.

Мова програмування Python 3 для початківців і чайників


Мова програмування Python 3 - це потужний інструмент для створення програм найрізноманітнішого призначення, доступний навіть для новачків. З його допомогою можна вирішувати завдання різних типів.
Цей сайт покликаний допомогти початківцям і чайникам навчитися програмувати на python 3. Також тут можна докладніше дізнатися про особливості функціонування цієї мови.

Мова Python має деякі примітними особливостями, які обумовлюють його широке поширення. Тому перш ніж  вивчати python , слід розповісти про його достоїнства і недоліки.

PYTHON 3: ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ МОВИ

  1. Python - інтерпретована мова програмування . З одного боку, це дозволяє значно спростити налагодження програм, з іншого - зумовлює порівняно низьку швидкість виконання.
  2. Динамічна типізація. У python не треба заздалегідь оголошувати тип змінної, що дуже зручно при розробці.
  3. Хороша підтримка модульності. Ви можете легко  написати свій модуль  і використовувати його в інших програмах.
  4. Вбудована підтримка Unicode в  рядках . В Python необов'язково писати все англійською мовою, в програмах цілком може використовуватися ваша рідна мова.
  5. Підтримка  об'єктно-орієнтованого програмування . При цьому його реалізація в python є однією з найбільш зрозумілих.
  6. Автоматичне прибирання сміття, відсутність витоків пам'яті.
  7. Інтеграція з C / C ++, якщо можливостей python недостатньо.
  8. Зрозумілий та лаконічний  синтаксис , що сприяє ясному відображенню коду. Зручна система функцій дозволяє при грамотному підході створювати код, в якому буде легко розібратися іншій людині в разі необхідності. Також ви зможете навчитися читати програми і модулі, написані іншими людьми.
  9. Величезна кількість  модулів , як входять в стандартну поставку Python 3, так і сторонніх. У деяких випадках для написання програми досить лише знайти підходящі модулі і правильно їх скомбінувати. Таким чином, ви можете думати про складання програми на більш високому рівні, працюючи з уже готовими елементами, які виконують різні дії.
  10. Кросплатформеність. Програма, написана на Python, буде функціонувати абсолютно однаково незалежно від того, в якій операційній системі вона запущена. Відмінності виникають лише в рідкісних випадках, і їх легко заздалегідь передбачити завдяки наявності докладної документації.
Вивчення мови програмування python  - це просто і зрозуміло навіть для чайників. Вже зараз ви можете  завантажити python  і написати свою  першу програму !
Також з'явився  самовчитель Python , зібраний з матеріалів даного сайту. Вдалого вивчення Python!

Немає коментарів:

Дописати коментар