понеділок, 13 травня 2019 р.

Компетентнісні задачі з інформатики

Тема 1. Інформаційні технології в суспільстві. Створіть документ із посиланнями, коротким описом та скріншотами освітніх сайтів та/або на-вчально-розвивальних комп’ютерних програм, тренажерів, ігор тощо.
Тема 2. Мережеві технології. Створіть презентацію з описом роботи гео-сервісу Google Earth. «Помандруйте» світом за допомогою Google Earth. Відвідайте одне з великих міст, переміщуючись його автошляхами та кімнатами тривімірних моделей його будівель. Зробіть на слайдах презентації фото- або відеозвіт своєї мандрівки.
Тема 3. Комп'ютерна графіка. Створіть GIF-анімацію із 3-4 кадрів.
Тема 4. Комп'ютерні презентації. Створіть інтерактивну презентацію психологічного, навчального або професійного тесту. Слайди презентації повинні містити питання з відповідями — гіперпосиланнями на інші слайди, об’єднані певним алгоритмом. Залежно від відповідей користувач повинен отримувати той чи інший результат, передбачений тестом.
Тема 5. Комп'ютерні публікації. Розробіть інформаційний бюлетень на тему «Наша подорож», оформивши його 2-3 фотографіями, малюнками, виконаними власноруч, і текстовим наповненням про одну з екскурсій вашого класу.
Тема 6. Створення персонального навчального середовища. Сплануйте сайт на довільну тему. За допомогою додатка Google Sites або іншого онлайн-конструктора розробіть власний сайт, який міститиме кілька змістовних сторінок із посиланнями на інші інтернет-ресурси.
Тема 7. Основи інформаційної безпеки. Розробіть тест із 5-7 питань на тему, пов’язану з інформаційною безпекою. Питання та/або відповіді повинні містити малюнки, зроблені власноруч. Користуючись додатком Google Форми, реалізуйте тест і проведіть онлайн-опитування однокласників.
Тема 8. Комп'ютерне моделювання. Дослідіть комп’ютерну модель формування загальної вантажопідйомності згідно з умовою: «Транспортна компанія має можливість придбати не більш ніж 19 тритонних вантажівок і не більш ніж 17 п’ятитонних. Відпускна ціна тритонної вантажівки — 400 тис. грн, п’ятитонної — 500 тис. грн. Компанія може виділити для придбання вантажівок 14,1 млн грн. Скільки потрібно придбати автомашин, щоб їх загальна вантажопідйомність була максимальною?».
Тема 9. Табличні величини та алгоритми їх опрацювання. Розробіть програму Телефонний довідник. Довідник складається із двох стовпців: Прізвища та Номери телефонів. У програмі треба запрограмувати пошук номера телефону абонента за введеним прізвищем і прізвище — за введеним номером телефону.

Джерело Це матеріал з підручника Інформатика 9 клас Бондаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар