Домашнє морозиво, смак дитинства
Складові:
- Цукор - 2 склянки
- Молоко - 1 л
- Масло вершкове - 100 г
- Крохмаль - 1 ч. Л.
- Жовтки яєчні - 5 шт.
приготування:
- Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В другій ємності зміщуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо трохи молока, в результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана.
- Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонкою цівкою вливаємо жовткову масу, при цьому не забуваємо постійно змішувати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипить, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно змішувати, поки маса не охолоне і не стане теплою.
- Потім масу залишаємо до повного охолодження, періодично змішуємо, після чого розливаємо по формах, і ставимо морозилку в холодильник для заморозки.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар