вівторок, 13 грудня 2016 р.

Як додати до проекту мультимедійні об’єкти та текстові написи?

Для створення власного відео можна використати готові відеокліпи, збережені у файлах, або захопити відео безпосередньо з відеокамери чи веб-камери. Відеокліп, що створюється за допомогою програми Кіносту­дія, може містити відеофрагменти, аудіозаписи та статичні зображення. Для додавання до проекту мультимедійних об’єктів, що зберігаються у   файлах, слід скористатись інстру­ментами з групи Додавання вкладки Головна.
Якщо мультимедійні об’єкти збережені у форматах, що не під­тримуються програмою Кіностудія, для використання в проекті їх слід спочатку конвертувати до одного з підтримуваних форматів.
Додавати музичний супровід до відеокліпу можна як з аудіо­файлів, збережених на комп’ютері, так і з Інтернету.
Відеокліп можна доповнити звуковим супроводом у вигляді дикторського тексту, який може бути записаний із використан­ням мікрофону. Для запису й додавання до проекту відео чи дик­торського тексту необхідно обрати відповідний інструмент у гру­пі Додавання на вкладці Головна, та скористатись інструментом Записати для початку запису.
У процесі запису дикторського тексту в області попереднього перегляду відображається відеозапис, що дає змогу синхронізу­вати коментар із відео. Для завершення запису слід натиснути кнопку Зупинити, при цьому буде запропоновано ввести ім’я файла, до якого буде записано коментар. Створений відео чи аудіозапис зберігається у файлі та додається до проекту.
Сукупність доданих мультимедійних об’єктів стає вмістом проекту та майбутнім фільмом.
Використовуючи інструменти Заголовок, Підпис, Титри з групи Дода­вання вкладки Головна, можна додати до проекту текстові на­писи: назву фільму, пояснення чи коментарі до окремих кліпів, титри на­прикінці фільму з відомостями про авторів, використані матеріали тощо

Немає коментарів:

Дописати коментар