пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

ОЛЕГ ТЯГНИБОК ПОХВАЛИВСЯ, ЯК СТУДЕНТОМ ЗДОБУВАВ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ В МІСТІ ГАЙСИНІ



Лідер «Свободи» Олег Тягнибок виклав у фейсбуці унікальні архівні фото початку 1990-х років. На фотокартках  зафіксовані події, які, на його думку, наближали незалежність України. Наприклад, агітаційно-просвітницький велопробіг Львів – о. Хортиця з нагоди 500-ліття Запорізького козацтва, організований львівськими студентами.
«У Гайсині нас, учасників велопробігу, затримала та доправила до КПЗ місцева міліція за «антисовєцьку діяльність». За рік до Незалежності», - коментує Олег Тягнибок. Лідер «Свободи» відзначає, що агітація у сотнях населених пунктах, які об’їхали тоді львівські студенти, дала позитивні результати.



Гайсин 1990 – «Велопробіг Львів – о.Хортиця. Агітуємо в центрі Гайсина, що на Вінниччині»
Позаду школа-інтернат


Лідер «Свободи» розповів, як його намагались арештувати  в Гайсинні за проукраїнську агітацію – і це за рік до визнання України незалежною державою.

«25 років життя. Чверть століття! (Аж не віриться!). А дивишся на фото – здається, ніби вчора. Молоді і зелені… І хоч як нам не впарювали, що «Союз нєрушимий», але ми мріяли про свободу і вірили в Україну. І не тільки мріяли на диванах, а й намагалися щось робити. Часом спотикалися, робили дурниці. Кроком за кроком уперто йшли далі – до великої мрії. І врешті ця воля мільйонів українців завалила «нєрушимого» московського колоса на глиняних ногах (довалимо незабаром і його рештки!..)», - прокоментував Тягнибок.

Немає коментарів:

Дописати коментар