неділю, 15 січня 2017 р.

Як заборонити доступ до сайту?

Дуже часто виникає необхідність заборонити доступ до певних сайтів - наприклад до соціальних мереж. Потреба в цьому може виникнути як у дбайливих батьків, які не хочуть, щоб їх чадо сиділо в інтернеті цілодобово безперервно, так і у керівництва компанії, яке зацікавлено в тому, щоб працівники займалися своїми безпосередніми обов'язками, а не втрачали час на розважальних ресурсах. Існує багато можливостей заборонити переглядати деякі сайти, проте  ми розглянемо найпростіший варіант - використання файлу хостів в операційних системах Windows.


Як заборонити доступ до сайту з допомогою фаєрвола
Якщо у вас встановлений фаєрвол, з його допомогою ви зможете заблокувати доступ до небажаних сайтів. Як правило, блокувати доступ до сайтів з допомогою фаєрвола найбільш зручно. Для цього достатньо знайти відповідну функцію в налаштуваннях.
Наприклад, для того, щоб заблокувати доступ до сайту з допомогою програми Agnitum Outpost Firewall вам потрібно пройти: Параметри – Політики – модулі – Вміст – Назва сайту, і вказати сайти, які ви бажаєте заблокувати.
Як заборонити доступ до сайту з допомогою роутера
Багато роутерів дозволяють налаштувати блокування сайтів. Блокування доступу до сайтів з допомогою роутера найбільш надійний спосіб. Пошукайте таку можливість в налаштуваннях свого роутера, який ви використовуєте.
Наприклад, в роутерах з прошивкою DD-WRT така функція знаходиться на вкладці «Обмеження доступу».
Як заборонити доступ до сайту з допомогою файлу hosts
Блокувати доступ до сайтів з допомогою файлу hosts дуже просто. Досить знайти і відредагувати цей файл за допомогою текстовий редактор Блокнот.

Файл hosts розміщується в папці C:\Windows\System32\drivers\etc. При спробі відкрити його ви побачите вікно, в якому потрібно вибрати програму, за допомогою якої ви будете редагувати файл, тут вибираємо програму Блокнот.
Для того щоб заборонити доступ до сайту потрібно додати в кінець файлу ось такий рядок «127.0.0.1 сайт». Кожен сайт, який ви хочете заблокувати, потрібно вводити з нового рядка
Наприклад, якщо ви хочете заблокувати доступ до соціальних мереж, додайте:
127.0.0.1 vk.com
127.0.0.1 odnoklassniki.ru
Коли редагування закінчено просто закрийте програму Блокнот і збережіть зміни. Після цього браузер буде повідомляти про помилку при спробі зайти на вказані у файлі hosts сайти.

Немає коментарів:

Дописати коментар