пʼятниця, 15 липня 2016 р.

Домашнє морозиво, смак смак дитинства (радянський пломбір)

Домашнє морозиво, смак дитинства

Складові:
  1. Цукор - 2 склянки
  2. Молоко - 1 л
  3. Масло вершкове - 100 г
  4. Крохмаль - 1 ч. Л.
  5. Жовтки яєчні - 5 шт.


приготування:

  1. Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В другій ємності зміщуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо трохи молока, в результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана.
  2. Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонкою цівкою вливаємо жовткову масу, при цьому не забуваємо постійно змішувати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипить, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно змішувати, поки маса не охолоне і не стане теплою. 
  3. Потім масу залишаємо до повного охолодження, періодично змішуємо, після чого розливаємо по формах, і ставимо морозилку в холодильник для заморозки.

Смачного!