суботу, 23 липня 2016 р.

10 інноваційних технологій 2016 року, на які варто звернути увагу



Стрімко мінливий світ постійно ставить перед людством нові завдання, для вирішення яких нам знадобляться не менш стрімко розвиваються технології, що здаються втіленням наукової фантастики.
Можливо, про деякі з цих технологій ви вже чули, адже багато хто з них вже якийсь час існують на науковому горизонті, але 2016 рік обіцяє стати роком справжнього прориву.
Представляємо вам список найбільш значущих розробок, на думку Ради з розвиваються технологій Світового економічного форуму.



Наносенсори і інтернет наноустройств


Одна з найбільш привертають увагу областей на сьогоднішній момент - це наносенсори, здатні циркулювати всередині людського тіла або бути впровадженими в конструктивні матеріали.


Можливість підключити всі ці рецептори до інтернету матиме неабиякий вплив на майбутнє медицини, архітектури, агрономії, виробництва лікарських препаратів та інші галузі науки.

Батарейки нового покоління


Головною перешкодою на шляху розвитку відновлюваних джерел енергії є невідповідність попиту і можливостей виробництва. Також проблемою виявляється неможливість збереження надлишку енергії, виробленого в ідеальних умовах, для подальшої передачі в мережу. Нові батареї підвищеної ємності, засновані на натрии, алюмінії і цинку, вирішують цю проблему і роблять можливим побудова міні-енергосистем, які можуть стати чистим, надійним, цілодобовим джерелом енергії для цілого поселення.


Децентралізована система довіри Blockchain


Блокчейн, або ж ланцюжок блоків транзакцій, - це термін, відомий по цифровій валюті біткойн: децентралізована громадська мережа транзакцій, якої не володіє і не керує ні одна людина, жодна організація. Завдяки інвестиціям, тільки в 2015 році перевищили 1 Мільярд Доларів, економічне і соціальне вплив блокчейна потенційно здатне змінити шляхи взаємодії світових ринків і урядів.

Двовимірні матеріали


Мабуть, графен є найбільш відомим матеріалом, що складається з одного атомного шару, однак він далеко не єдиний. Завдяки різкому падінню вартості виробництва такі матеріали незабаром зможуть знайти застосування в широкому спектрі областей - від водяних і повітряних фільтрів до нового покоління одягу і батарейок.

Автомобілі з автопілотом


Хоча самоврядні автомобілі в багатьох країнах ще не повністю легалізовані, але їх величезний потенціал у різних областях застосування веде до стрімкого розвитку ключовий технології по шляху до повної автономії.

Органи на чипі


Мініатюрні - розміром з карту пам'яті - моделі людських органів можуть зробити революцію в медичних дослідженнях і розробках лікарських препаратів, надаючи дослідникам можливість спостерігати роботу біологічних механізмів.

Фотоелементи на основі перовскітових матеріалів


Нові матеріали мають три переваги в порівнянні з традиційними кремнієвими сонячними елементами: вони більш ефективні, легше в виготовленні, і можуть бути використані практично всюди.

Відкриті екосистеми штучного інтелекту


Спільні успіхи в обробці природної мови і алгоритмів соціального усвідомлення, укупі з безпрецедентною доступністю даних скоро дозволять віртуальним асистентам допомагати людині в широкому спектрі завдань: від управління особистими фінансами до порад щодо вибору гардероба.

Оптогенетики


Можливості використання світла і кольору для запису активності нейронів головного мозку обговорювалися вже досить давно, але, завдяки недавнім розробкам, світлові промені тепер можуть проникати глибше в тканини, що зможе сприяти лікуванню людей з порушеннями в роботі мозку.

Проектування метаболічних систем


Завдяки успіхам синтетичної біології, системної біології і еволюційної інженерії багато хімічних речовин тепер можна буде виробляти простіше і дешевше за допомогою рослин, і список цей з кожним роком буде зростати.

Немає коментарів:

Дописати коментар