вівторок, 2 лютого 2016 р.

За вікном зима - час створювати в CorelDraw полуницю



На дворі зима, а мене тягне на щось літнє, веселе. Напевно, це авітаміноз .... :)

І мені дуже захотілося полуниці і я, щоб хоч якось заспокоїтися вирішив намалювати її :)

Даний урок досить простий і розрахований на початківців користувачів Corel, містить у собі основні інструменти.

Отже, приступимо.
1) Інструментом by hand "Від руки" малюємо обриси полуниці (можна також попрацювати з колом). Заливаємо вийшла окружність заливкою, як показано на малюнку.




  2) На панелі інструментів вибираємо Simple circuits "Прості контури" - об'єкт у вигляді крапельки. Малюємо овал за допомогою Ellipse "еліпс". Розташовуємо крапельку на овалі. Крапельку заливаємо жовтим кольором, а овал бордовим.


 3) Копіюємо багато таких отриманих об'єктів, розташовуємо їх на полунички, але зверніть увагу !, що тільки в середині нашої полуниці! Я також попрацював з заливкою овалів, додав їм різний відтінок, де світліше, а де темніше. Виділяємо всі наші "насіннячка", крім самої полуниці і застосовуємо на них тінь.


 4) Далі беремо за основу фігуру-контур полунички і вибираємо у верхній панелі: Вікно-Докери-Лінза, застосовуємо лінзу, прибираємо контур і розташовуємо на полунички.



5) Малюємо новий овал, заливаємо його білим кольором, застосовуємо до нього "Інтерактивну прозорість".



6) Тепер будемо малювати "хвостик" (корінчик) за допомогою інструменту by hand  "Від руки". Копіюємо і другу фігуру робимо поменше першою. Першу заливаємо салатовим кольором, другу темно-зеленим.
На першому застосовуємо тінь, на другу прозорість.





7) Тепер малюємо паличку нашої полунички, що складається також з овалу. Паличку заливаємо градієнтної заливкою, групуємо з овалом.


8) Розташовуємо все на нашій полунички! Усе!


Ось, що вийшло у мене:

Немає коментарів:

Дописати коментар