пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Як почати заробляти гроші в Інтернеті на власному блозі?


Вітаю вас, дорогі відвідувачі мого блогу. Вирішив розказати усім і кожному, як можна заробляти на власному блозі чи сайті. Змушений я це зробити по одній простій причині: По проханню простих громадян =) Коли я сиджу з смартфоном, планшетом чи за комп'ютером, обов’язково знаходиться одна або кілька осіб, які розпитують мене чим я там таким займаюсь. Зазвичай звучить запитання типу: “Дивишся фільми чи слухаєш музику, чи граєш в онлайн ігри? І що є підключення до інтернету? Яка швидкість та ціна?” А я гордо відповідаю: “Ні, я і граюсь і виконую різну офісну роботу, готуюсь до уроків, а також створюю платформу для заробітку в інтернеті! Маю кілька сайтів які оплачують мені інтернет собі хостинг 15 Гб і доменні імена, також вистачає на масло з хлібом.” Тоді слідує звичне питання: “А як можна заробляти на власному сайті чи блозі?” У цьому блозі ви отримаєте відповідь на нього. Поїхали:



І так, у відповідь усім, хто хоче дізнатися, як можна заробити гроші в інтернеті скажу наступне: Можна заробляти на будь чому – на продажі товару, на наданні послуг, написанням текстів, створенням будь-чого, на консультаціях і так далі. Але сьогодні я розкажу як саме можна заробити на власному блозі чи сайті.

Зараз прошу вас відкинути усі думки про такі лохотрони, як казино та форекс (це не лохотрон, але щоб тут заробляти, потрібно кілька років вчитися у професіоналів і мати аналітичний склад розуму і не аби які навички + інтуїцію і чуття до грошей), також миттю забуваємо про кліки по рекламі та читання платних листів – це все дитячі забавки, тут ви не заробите нічого окрім геморою та головного болю і розчарування, за витрачений час.

Я розповідаю лише про те, що знаю сам – про заробіток на власному сайті. Уже більше року я веду кілька блогів та маю досвід у їх просуванні та розкрутці і звичайно ж отримую дохід від цього. Вам для того, аби навчитись заробляти на сайті чи блозі, достатньо мати у розпорядженні хоча б один власний проект. Сьогодні я не буду розказувати, як створити власний блог, про це я готую серію статей. Можете почитати їх за посиланням.
Інструкція. Як створити власний блог.

Перейдемо до способів, якими можна заробляти на власних блогах:

Контекстна реклама.

Стабільні замовлення на дизайн реклами і візиток від відвідувачів мого блогу, це одна із основних форм заробітку на блозі, однак потрібно знати на високому рівні графічні програми Adobe Photoshop, CorelDRAW. Я володію ними на рівні викладача, доречі чим не заробіток?

Як на мене, то контекстна реклама це найкращий спосіб отримати стабільний, а головне пасивний дохід із вашого сайту чи блогу. За контекстну рекламу ви ніколи не отримаєте штрафних санкцій від пошукових систем. Через контекстну рекламу ви не втратите позицій у видачі тих самих пошукових систем і матимете такий самий приток відвідувачів від них. Контекстну рекламу можна гарно та легко вписати у будь-який дизайн. З контекстною рекламою дуже просто працювати – варто лишень зареєструвати аккаунт, додати сайт чи блог у систему, створити рекламний блок та помістити код контекстної реклами на сайт. Оцей усе – за кожен клік по рекламі вам будуть нараховуватись кошти, які ви зможете зняти, при досягненні енної суми. Я зробив кілька скрінів контекстної реклами на різних сайтах, аби ви мали уявлення, як вона виглядає:

Контекстна реклама від Яндекса

Контестна реклама від Google

На контекстній рекламі уміють заробляти не всі. Потрібно сам перед зрозуміти, що аби відвідувачі клікали по контекстній рекламі, вона повинна бути розміщена у потрібному місці та біля тексту, який написаний на одну тему. Також, аби заробляти хороші гроші, потрібно мати проекти з хорошою відвідуваністю та дорогою тематикою у якій є велика кількість рекламодавців, а значить і велика конкуренція, що призводить до дорогих кліків. Наприклад автомобільна тематика, чи тематика повязана з нерухомістю.

Наступний вид заробітку на власному сайті чи блозі, це тізерна реклама.



Тізерна реклама відрізняється від контестної лише тим, що біля оголошення та url рекламодавця з’являється тематична картинка. Частіше за все рекламний надпис чи оголошення розміщують під картинкою, яка до речі може рухатись та змінюватись, або блимати, як скажена. Веб майстри, себто власники сайтів, також заробляють на кліках по цих тізерах, розміщуючи спеціальні коди на своїх сайтах та блогах. Ось приклад тізерної реклами:

За звичай ціна кліку по тізеру не висока, від кількох копійок до кількох російських рублів. Та при високій популярності сайту та блогу і тематично підібраним тізерам, що будуть показуватись у блоці, можна досягнути хороших результатів у заробітку.

Одним з найпопулярніших способів заробітку на блозі, є продаж посилань.



Зараз найбільш прибутковішим способом заробітку на власному блозі чи сайті є продаж посилань. Посилання можна продавати на час, а можна продавати на завжди. Звісно помісячна плата за розміщення посилання на вашому блозі можна віднести до пасивного прибутку, адже існує багато бірж посередників, які готові допомогти вам здавати в оренду посилання і заробляти на цьому гроші. Та такий спосіб заробітку часто призводить до попадання вашого проекту до бану пошукових систем чи під якийсь з один їхніх фільтрів. Це звісно одразу відбивається на трафіку, та таких показниках, як ТІЦ та ПР. А чим вони менші, тим менший заробіток від розміщення посилань. Найпопулярнішою біржею купівлі\продажу посиланнь є Sape.

Також посилання можна розміщувати на вічно. Тобто ви отримуєте гроші від рекламодавця чи оптимізатора одноразово, але посилання розміщене на сторінках вашого блогу чи сайту залишається назавжди. Такий спосіб заробітку є прибутковим, але також несе небезпеку попадання вашого сайту у бан. Хоча відсоток такого попадання значно менший, якщо ви продаєте посилання не пачками з кожної сторінки, а по 1-2, та маскуєте їх під вигляд звичайних дружелюбних або інформативних посилань, а не комерційних. Аби продавати посилання та заробляти хороші кошти з сайту рекомендую вам попрацювати з системою вічних посилань GoGetLinks,(при умові більше ТИЦ 10 і Pr 2).

Продаж банерів на своєму блозі, ще один спосіб заробітку.



Маючи у арсеналі блог чи сайт з великою відвідуваністю та популярністю можна заробляти також на продажі місця під банери. Наглядним прикладом є мій блог. Як бачите я розміщую банери не за дуже велику ціну. Це тому, що блог ще доволі молодий та не розкручений. І крім того я ціле-направлено ще не підшукував рекламодавців, які готові платити великі кошти на банерну рекламу. Скажу одразу, що дехто ставить цей вид заробітку на перше місце і отримує доволі великі кошти за банерні місця. Подивіться на мої ціни по розміщенню реклами і помножте їх на 100, це і буде сума, яку отримують популярні блогери від банерної реклами.

Участь у конкурсах.


Цей спосіб заробітку не є стабільним, але іноді можна зірвати хороший куш, зайнявши призове місце у конкурсі. Адже у блогосфері кожного дня проводяться конкурси, у яких пропонують написати якусь розповідь чи зробити якусь дію, при цьому залишивши посилання на організатора конкурсу – саме для цього вам і потрібен блог. За весь час я приймав участь у 4 серйозних конкурсах, у одному з них я зайняв перше місце та виграв 2010 російських рублів, у другому посів лише третє місце, але тим не менш виграв 25 доларів. На конкурсах можна не погано заробляти, але потрібно дуже серйозно підходити до написання конкурсних робіт. Робіть висновки і беріть участь у конкурсах.

Партнерські програми, також допоможуть заробити на своєму блозі чи сайті.


Є контори та компанії, що продають свій товар чи надають послуги через інтернет. Вони не можуть охопити одразу увесь спектр своїх потенційних клієнтів, тому вони готові платити деякий відсоток від свого заробітку тим, хто приведе до них покупця чи замовника. У даному випадку такими людьми можемо виступити ми – веб майстри. Для цього потрібно писати рекламні пости, або вішати банери та посилання, що ведуть на сайт партнера. З кожної покупки отримуємо відсоток і розуміємо, що гроші в інтернеті таки є! І кожен, хто дуже сильно хоче їх заробити, може це зробити, прикладаючи свої знання, вміння та витрачаючи на це весь свій час.

Я думаю ця підбірка способів заробітку на власному блозі допоможе вам у майбутньому заробити не одну сотню доларів. І коли я наступного разу отримаю запитання типу: “А як можна заробити на своєму блозі?” – Я буду з гордістю відсилати таких людей на прочитання цього посту.

А які способи заробітку знаєте ви?

Немає коментарів:

Дописати коментар